Telefoonnummer

06 5700 7366

E-mail

info@hypnotherapiekrimpen.nl

Pijn en Chronische pijn

Er zijn twee soorten pijn: Acute pijn en Chronische pijn. Acute pijn is een manier waarmee het lichaam laat weten dat er iets mis is en er iets aan gedaan moet worden. Acute pijn is ook heel nuttig want het laat je bijvoorbeeld weten dat je die hete pan moet loslaten en bij een wat grotere verwonding verteld het je lichaam om voldoende rust te nemen om te genezen.

Wanneer je ergens in je lichaam iets voelt, gaat er een pijnprikkel via de zenuwen naar je hersenen. Je hersenen beslissen vervolgens of je daadwerkelijk pijn voelt of niet.

Pijn voel je dus met je brein!

Bij chronische pijn is er iets anders aan de hand. De pijn lijkt van dezelfde plek af te komen als waar deze begonnen was, maar er is echter niets meer te zien. Het is niet duidelijk waarom de pijn daar aanwezig blijft. Dit maakt de behandeling medisch gezien een heel stuk lastiger en kunnen de doktoren vaak niets meer voor je doen.  “Je moet er maar mee leren leven” is dan vaak de laatste zin waarmee je naar huis gestuurd wordt.

Ik heb net al vast gesteld dat het voelen van pijn in je brein zit en dat het een soort beveiligingssysteem is. Als er dan medisch gezien niets “fout” zit, zit er dus een “foutje” in het beveiligingssysteem en daar kan hypnose nog wel iets mee doen. Wat we met behulp van hypnose en hypnotherapie doen is het onderbewustzijn (waar het beveiligingssysteem zit) bijwerken en duidelijk maken dat er géén gevaar dreigt, zodat het alarm, de pijn, kan stoppen.

Let op!

Bij aanvragen voor behandeling van chronische pijn ga ik ervan uit dat de cliënt uitbehandeld is en dat alles is uitgesloten dmv onderzoeken bij een arts. Ik ben geen arts en stel geen diagnoses.

Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening.

Met klassieke therapie heb je minimaal 15 tot 20 sessies nodig, terwijl je met hypnose je gemiddeld met drie tot vijf sessies al geholpen bent! De slaagkans van hypnose is maar liefst 93%!

Prijs: € 135,= per sessie